Wat is diamond painting nu eigenlijk?

Diamond painting is een nieuwe handwerk hobby. Het is een mix van kruissteken en schilderen op nummers. diamond painting werd in 2015 geïntroduceerd als een gemakkelijker, sneller en therapeutisch alternatief voor de kruissteek.

Met diamond painting breng je kleine "diamanten" van plastic aan op een gerasterd zelfklevend doek om zo een levendig mozaïek schilderij te maken. Diamond painting is super leuk en gemakkelijk te leren, hoe oud je ook bent!

diamond painting  

Wat heb je nodig bij diamond painting? 

Nu je weet wat diamond painting is, gaan we verder met wat je nodig hebt voor deze leuke hobby. Bij de meeste diamond painting pakketten zitten alle benodigdheden erbij. Je hoeft dus niet los allerlei diamond painting tools te kopen. Je kunt natuurlijk wel, wanneer diamond painting bevalt, je assortiment uitbreiden met mooie diamond painting accessoires.

Let bij het bestellen van diamond painting pakketten erop waar het pakket vandaan komt en hoe hij is verpakt. Als jouw kit van ver komt, wil je er zeker van zijn dat het veilig is verpakt voor het transport. Check ook of alles erin zit wat je nodig hebt, in ieder geval de volgende items:

  • Voorbedrukt doek met rasters en nummers (met vooraf aangebrachte lijm) 
  • Verschillende kleuren diamanten geleverd in aparte zakken (gelabeld) 
  • Diamond painting pennen
  • Extra scherpe pincetten 
  • Wax potje (gebruik je om diamanten op te pakken)

Er is nog veel meer over deze geweldig leuke hobby te vertellen, wij van Diamond Painting Lovers zijn er helemaal weg van. We vertellen meer over diamond painting accessoires, steentjes, tips en noem maar op in onze andere blogs. 

Wij wensen je veel succes bij het starten van je nieuwste verslaving! Als je ooit hulp nodig hebt met iets wat met diamond painting te maken heeft, stuur ons dan een berichtje.

Heb je een geweldige diamond painting tip? Laat het achter in de reacties hieronder!