6 diamond painting accessoires die elke diamond painter moet hebben

Hoewel de meeste diamond painting pakketten worden geleverd met de basisitems die je nodig hebt, zoals wax en pennen, zijn er andere diamond painting accessoires die het waard zijn om toe te voegen aan jouw collectie. Als je jouw ervaring met diamond painting wilt upgraden naar een pro-status, raden wij je aan de investering te doen. Diamond Painting Lovers zet de 6 diamond painting accessoires die elke serieuze diamond painter zou moeten hebben op een rijtje!

1.    Diamond Painting Opbergdoos

Besteed minder tijd aan het zoeken naar de kleur edelsteen die je nodig heeft en meer tijd aan het maken van jouw meesterwerk met behulp van een diamond painting opbergdoos. Uitermate handig voor het opbergen en organiseren van jouw diamanten. De opbergdozen zijn voorzien van achtentwintig of meer diamond painting bakjes. Door handige gebruik te maken van stickers kun je jouw diamanten collectie gemakkelijk sorteren en labelen. Voeg een diamond painting sorteerbakjes toe aan jouw collectie van diamond painting benodigdheden en maak je nooit meer zorgen over het verlies van jouw diamond painting steentjes.

diamond painting opbergdoosje

2.     Diamond Painting Pennen 

Diamond painting pakketten worden meestal geleverd met de standaard diamond painting pen voor het aanbrengen van diamantjes op het doek. Velen vinden deze basis pen echter te dun en/of te klein. Dit kan vaak leiden tot krampen in de handen, vooral bij langdurig werken. Meer comfortabele opties zijn onder andere een diamond painting pen met een grip erop of een speciale diamantstift. Gooi de gewone en vaak oncomfortabele handgreep van jouw oude diamond painting pen weg en kies in plaats daarvan voor een kwalitatieve pen! 

diamond painting pen

3.     Lichtbak Diamond Painting 

Fleur je diamond painting ervaring op met een mooie lichtbak. Een geweldige aanvulling op jouw diamond painting setup. De diamond painting lichtbak maakt het vinden van symbolen op het doek gemakkelijker, vooral wanneer het gebied donker van kleur is of de letters / karakters op elkaar lijken. Door jouw ontwerp met een diamond painting lamp te verlichten, kunt je ervoor zorgen dat jouw diamanten perfect uitgelijnd zijn op het doek met behulp van een lichtbak. De lichtbak diamond painting zal een wereld van verschil maken qua helderheid en precisie

.lichtbak diamond painting

4.     Diamond Painting Roller

Wanneer je diamond painting af is, kun je deze nóg iets mooier maken met behulp van een diamond painting roller. Het is de ‘finishing touch’ van jouw diamond painting. Door de diamond painting roller te gebruiken weet je zeker dat de steentjes niet meer loslaten. Je drukt ze namelijk éxtra stevig tegen het canvas aan wanneer je met de roller over de steentjes heen gaat. Door een diamond painting roller aan te schaffen hoef je je geen zorgen meer te maken over het loslaten van steentjes! 

diamond painting roller

5.     Schudbakjes diamond painting 

De edelstenen die we voor onze diamond paintings gebruiken, kunnen soms door statische elektriciteit naar elkaar toe trekken. Vervolgens kan het proces van het scheiden van deze diamanten extreem vervelend en vrij lastig zijn. Echter, er is een eenvoudige oplossing! Een schudbakje zorgt ervoor dat de diamonds los van elkaar raken. Ook komt de juiste kant bovenop wanneer je het bakje schud. Een diamond painting schudbakje is ideaal om snel en efficiënt te werken! 

schudbakjes diamond painting